Tripje naar Brugge met mama

persoonlijk

IMG_3578

Jaaa jaaa jaaa! Ik ben geslaagd!  Op 13 juni om tien voor twee kreeg ik een telefoontje. Ik was zo gespannen dat ik niet kon eten en de telefoon was nog geen meter van mij verwijderd zo niet in mijn hand. Vanaf kwart over één konden we gebeld worden dus ik was ’s ochtends met een vriendinnetje naar wat woon- en kringloopwinkels geweest om de tijd te doden en niet de hele ochtend mezelf alleen maar zenuwachtig te maken. Toen ik gebeld werd en te horen kreeg dat ik geslaagd was, ging er zoveel spanning van mij af dat ik de eerste minuten keihard moest huilen. Ik was zo opgelucht. En toen was het tijd voor een feestje.

Al voordat ik wist dat ik geslaagd was, planden mijn moeder en ik samen een tripje om te vieren dat ik geslaagd ben. We wilden graag naar een mooi stadje dicht bij de zee. En dat resulteerde in het boeken van een bed&breakfast in Brugge (eigenlijk, een klein dorpje -of was het een stadje?- tussen Brugge en de zee).

IMG_3448IMG_3440

15 juli – dag van aankomst

Dit is een kleine sfeerimpressie van de bed&breakfast waar we terecht kwamen. We wisten natuurlijk al precies hoe het eruit zag, want zo gaat dat tegenwoordig met het internet. Toch was het niet helemaal wat we hadden verwacht. Zo dachten we bijvoorbeeld in een verbouwde schuur naast het huis terecht te komen, maar kwamen we terecht op een zolderkamer van hun eigen huis. Daar kwam ook nog bij dat er een hond rond liep (waar ik helemaal geen fan van ben). Gelukkig waren het hele aardige mensen en zelfs de hond was erg lief (ja, ja). O en kijk die mooie avondzon die even om de hoek komt kijken.

IMG_3481

16 juli – naar Brugge

De eerste foto die ik van deze dag heb genomen is deze van mijn lunch van die dag. Wat daaraan vooraf ging zal ik je even vertellen. Om 8.15 ging de wekker waarna ik na nog even snoezen me ging aankleden om vervolgens om 9.00 aan het ontbijt te kunnen zitten. We zaten aan het ontbijt aan een heel schattig tafeltje in de tuin van de bewoners, die ondertussen zelf een paar meter verderop ook aan het ontbijt zaten. Na het ontbijt vertrokken we met de auto richting Brugge.

We liepen al winkelend richting de binnenstad. En eenmaal daar aangekomen was het alweer bijna lunchtijd. Dus gingen we op zoek naar een leuke plek om te lunchen. Net op dat moment zagen we twee meisjes met een heerlijk broodje lopen (tenminste zo zag het eruit) en een hele leuke verpakking er omheen (zie de foto’s hierboven). Ze kwamen net een straatje uitlopen, dus wij liepen dat straatje in om te kijken of we het daar konden vinden. En ja hoor, daar was bakkerij St. Paulus. We hebben daar deze broodjes gehaald en zijn op zoek gegaan naar een plekje om te zitten. Wat nog een aardige zoektocht was, want er was geen bankje te vinden. Uiteindelijk vonden we een leuk plekje waar we heerlijk ons broodje konden eten.

Na het eten gingen we verder met shoppen en heb ik twee leuke tops gevonden. Eentje van Zara en de andere van H&M. Verder zijn we ook nog bij Only, Mango, The Body Shop (want mijn bodymist is bijna op), Dille&Kamille, HEMA, Juttu (heel leuk winkeltje, aanrader) en dan ben ik er vast nog wel een aantal vergeten. Daarna zijn we even een ijsje gaan eten. Ik had brownies en koekies en het ijs was zoo lekker! Ik heb er geen foto van gemaakt. Maar je kan je er vast wel een voorstelling van maken hoe lekker het eruit moet hebben gezien (en gesmaakt).

IMG_3482
IMG-20180716-WA0003

Na het ijsje zijn we terug gegaan naar de Dille&Kamille. Daar had ik een mooie toilettas gezien, die ik toch nog wilde halen. Ook kreeg ik een heel mooi boek over planten van mijn moeder (voor de geïnteresseerden het boek heet ‘groen geluk’). Het is echt een prachtig boek. Alleen al om doorheen te bladeren. De vormgeving is zo mooi! Na de Dille&Kamille zijn we een stukje door de stad gaan lopen. En hebben we nog wat winkeltjes bezocht (helaas kan ik echt niet meer bedenken hoe ze ook al weer heetten).

20180716_184041IMG-20180716-WA0026

Terwijl we door een straatje liepen, kwamen we een etalage tegen waarin wafels lagen. Dat zag er zoo goed uit en was precies waar we naar op zoek waren. Ik had een wafel met gesmolten chocola en rood fruit. En het was zoo lekker, maar ook zoo machtig. Voordat ik het op ging eten moest deze lekkernij natuurlijk wel even op de foto. En daar is nog een mooie ‘behind the scenes’-foto van.

We hadden de hele dag gelopen en waren helemaal moe (met name onze voeten). En aangezien de zware tassen ook niet echt hielpen, stelde ik voor om eerst deze even naar de auto te brengen. Het plan was om daarna terug te lopen om het stadje nog een beetje te bekijken en een pizzeria op te zoeken. Maar (je voelt ‘m al aankomen), eenmaal aangekomen bij de auto waren we zo moe dat we het niet meer zagen zitten om terug te lopen. Daarom besloten we in de auto te stappen en op zoek te gaan naar een pizzeria.

IMG_3507IMG_3519IMG_3514IMG_3511IMG_3528

Onderweg op zoek naar een pizzeria kwamen we langs het strand. We besloten om er even heen te lopen en te kijken naar de zee. Dat is iets waar ik zo van kan genieten. Zittend in het zand, luisteren naar de zee en genieten van de rust en stilte.

IMG_3553IMG_3552

Na het bezoek aan het strand en een lange zoektocht met veel geluk vonden we een pizzeria. We vonden een plekje voor de auto en liepen er naar toe. Op een paar honderd meter van het strand was het strand. Dus toen de pizza’s klaar waren liepen we naar het strand. En terwijl we konden genieten van de mooie avondlucht aten we onze pizza op.

IMG_3590

17 juli – terug naar huis

Op dinsdagochtend vertrokken we na het ontbijtje weer richting huis. Maar niet zonder nog een keer langs het strand te gaan. Daar hebben we nog een stukje gelopen, waarna we in de auto richting huis zijn gestapt.

IMG_3589IMG-20180718-WA0010IMG-20180718-WA0008

Er zat een lieveheersbeestje op het gras (helaas kwam ik er met het bekijken van de foto’s achter dat ze niet scherp waren).

Lieve mam, bedankt voor dit leuke uitje. Ik heb er heel erg van genoten! Het was fijn om even samen weg te zijn. Ik houd van je en ik ben heel blij en dankbaar voor jou als mijn moeder. Love you to the moon and back <3

A lot of love,
Joanne

Ps. Geniet allemaal van het mooie weer en zorg goed voor jezelf

 

Advertenties

Laat hier een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s