Op visite in Nyons

persoonlijk

IMG_9700

Inmiddels zijn mijn familie en ik al een paar weken terug in Nederland en ben ik ook al weer twee weken terug op school. Hoogste tijd om herinneringen op te halen en te genieten van de schoonheid van Frankrijk. 

IMG_9668IMG_9660.JPG

Wij, mijn ouders, broertje, zusje en ik, vinden het altijd erg leuk om, als we op vakantie zijn, oude, Franse stadjes te bezoeken. Een van de stadjes die we bezochten was Nyons. En dat ik waar ik jullie in mijn eerste terugblik op mijn vakantie mee naar toe neem. Op een warme dag gingen we naar dit stadje. Ik had die dag een lange broek aan en een shirtje dat veel te warm was. Toen ik uit de auto – met airco – stapte, bedacht ik me pas hoe warm het eigenlijk was. Gelukkig lag er nog een tas met kleding achterin en kon ik mij nog even in de auto verkleden.

Als eerste kwamen we bij de rivier. We gingen even bij de rivier kijken en zagen daar deze mooie, oude, Romeinse brug (waar we later nog op stonden). En waar deze hond achter een steen aanging die zijn baasje in het water gooide.

IMG_9680IMG_9684IMG_9686IMG_9692

Vorig jaar heb ik dit waarschijnlijk ook al honderd keer gezegd in mijn blogposts over mijn vakantie. Maar ik moet het gewoon nog even kwijt. Al die leuke ramen met luikjen en balkonnen met planten. Mag ik hier wonen? In elk geval, ik heb genoten. Het stadje was prachtig én fotogeniek. Op een gegeven moment kwamen we dit huisje hierboven tegen. Het stond helemaal alleen boven op deze rots. Ik denk niet dat ik er zou durven wonen – hoewel het uitzicht er, denk ik, prachtig is – maar het zag er geweldig uit.

IMG_9702

Dit is weer bij de brug. Waar we dit keer op stonden. Als je naar benden keek zag je begroeiing op de brug en het zag er zo mooi uit dat ik het niet kon laten om dat even op de foto te zetten. Zo mooi. Bij het maken van de foto waaide mijn hoedje bijna af (interessante informatie, ik moest het even kwijt), maar gelukkig heb ik hem op tijd vast kunnen pakken.

IMG_9704IMG_9711

Het gebied waar wij waren staat bekend om zijn vele lavendelvelden. Waar ik nog een hele blogpost aan ga wijden. Dus hier houd ik het erg kort over. We moet ik nog even kwijt dat lavendel misschien erg lekker ruikt, maar het ook erg kan stinken. Ja, dat is een leuk raadseltje. Ik zal hem gelijk even uitleggen. Toen we in dit stadje waren, kwamen we langs een fabriek waar ze de olie uit de lavendel halen. En de geur die vrijkomt tijdens dat proces. Poeh.

IMG_9714IMG_9720

Dat was deel 1 van mijn vakantiefoto’s 2017. De komende tijd kunnen jullie meer van deze blogs verwachten. Waarin ik, met een hoop gebabbel ertussen, mijn vakantiefoto’s aan jullie show.

Liefs,

Joanne

Advertenties

Laat hier een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s