Miriam in het avondlicht, bijtjes fotograferen en een leuk verhaaltje

persoonlijk

IMG_9450

06/09/2012

Vijf jaar geleden. Lijkt zo lang geleden. Is al zo lang geleden. Vandaag een leuk verhaaltje over hoe ik mijn beste vriendinnetje heb ontmoet. En hoe ongelooflijk blij ik met haar ben. O ja, en tussendoor een paar foto’s die ik van haar (en van bijtjes) maakte, toen ik een paar weken geleden bij haar was. 

IMG_9406

Vijf jaar geleden dus. Miriam was dertien en ik was elf. Samen met mijn ouders, broertje, zusje, oom, tante, nichtje en mijn twee neefjes was ik op vakantie in België. Op een van de ochtenden dat we daar waren, zat ik aan het ontbijt en kwam er een meisje van ongeveer mijn leeftijd (misschien iets ouder) naar mij toe lopen. Ze zei: ‘Hoi, zullen we spelen?’ En dat is waar onze vriendschap begon. Twee meisjes die samen speelden op de camping. Elkaar nauwelijks kenden. Vakantievriendinnetjes.

Nu, vijf jaar later, is Miriam als een zusje voor me. Mijn zus en beste vriendinnetje, waar ik alles bij kwijt kan. Waar ik mijn blijdschap en verdriet mee kan delen. Degene die in het bezit is van mijn meest lelijke foto’s. Maar ook de mooiste een ‘meest mij’ foto’s. Bij Miriam voel ik me op mijn gemak en dat is zo belangrijk in een vriendschap. Dat je geen druk voelt om iets te moeten zeggen. Dat je ook even iets voor jezelf kan doen als je samen bent. Inmiddels voelt haar huis voor mij zo vertrouwd dat we wel eens grapjes maken over mijn tweede huis (of andersom natuurlijk).

Ondanks Miriam al achttien is en ik nog maar zestien, voel ik geen verschil in leeftijd. Ook geeft Miriam mij totaal niet het gevoel dat ze (omdat ze ouder is) boven me staat. Ik ben erg dankbaar dat deze vakantievriendschap is gegroeid tot een echte vriendschap. Deze vijf jaar vriendschap zijn zo snel gegaan. Op naar nog vele jaren tot we samen in het bejaardentehuis achter onze rollator door de tuin lopen (gewapend met onze camera’s).

IMG_9432IMG_9438

Lieve Mir,

Ik hoop dat je nog lang mijn beste vriendinnetje en zusje blijft.

Love you to the moon and back!

Ann

IMG_9423

Liefs,

Joanne

Wat is voor jou waardevol in een vriendschap?

Advertenties

6 gedachtes over “Miriam in het avondlicht, bijtjes fotograferen en een leuk verhaaltje

 1. Lieve Ann. Je ontroerde me, raakte mij en je liet mij voelen hoeveel je van mij houd met alleen al je woordenm je bent geweldig en ik hou onwijs veel van je. Iets wat jij met woorden wel kan laten voelen en iets wat mij niet lukt. Ik heb er geen woorden voor.

  Like

 2. Lieve Joanne

  Al een tijd niks laten ‘horen’, daarom even een berichtje dat ik weer bijgelezen ben.
  Mooie foto’s zitten ertussen van jou en van Mirjam. Die foto’s vroeg in de ochtend zijn ook mooi! Jullie foto’s zijn puur en echt. Geniet nog even van de laatste weken vakantie.

  Liefs Grace

  Like

Laat hier een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s