Kiezen. Help!

fotografie

IMG_8001

Op dit moment zit ik in havo 4 met het profiel economie en maatschappij. Ik heb daarbij management en organisatie – soort economie – en beeldende vorming gekozen. Dat laatste vak, daar wil ik het even over hebben. Ik heb namelijk een opdracht gekregen en ben daarvoor met fotografie aan de slag gegaan. Ik heb een heleboel foto’s gemaakt en een paar daarvan komen in aanmerking voor mijn eindresultaat. Ik kan alleen echt niet kiezen welke het mooist is en daarom heb ik even jullie hulp nodig.

Voordat jullie de foto’s te zien krijgen, zal ik even het idee erachter vertellen. We kregen een songtekst waar we ‘iets’ bij moesten maken. Van een schilderij tot een beeld van keramiek. En van een tekening tot een foto. Als het maar beeldend is. Ik heb de volgende tekst uitgekozen om iets over te maken: ‘vecht met alles wat je hebt, je hebt de tijd.’

Het idee van het bloemetje tussen de tegels is, dat het eigenlijk niet voorkomt. Er groeit van alles tussen de tegels mos en onkruid, maar een bloemetje als deze zal er niet zomaar groeien. Daar zal het voor moeten vechten met alles wat het heeft. Dit bloemetje heb ik daarom uit onze tuin geplukt en tussen de tegels geplaatst. Dat is het leuke van kunst, het hoeft niet echt te kunnen. Het gaat om de betekenis ervan.

IMG_7990

Foto 1.

IMG_7994

Foto 2.

IMG_7995

Foto 3.

IMG_8001

Foto 4.

IMG_8002

Foto 5.

Dus. Welke foto vinden jullie het mooist? Of het best bij het thema passen? Ik ben benieuwd naar jullie mening. Alvast heel erg bedankt voor het meedenken!

A lot of love,

Joanne

Advertenties

5 gedachtes over “Kiezen. Help!

 1. Ha Joanne Leuk dat je om reacties vraagt. Ik zal mijn idee ook even toelichten.

  Foto 4 springt er voor mij uit en niet alleen omdat je het zelf ook boven je blog hebt geplaatst, maar omdat het m.i. het krachtigst laat zien wat je ermee wilt zeggen.
  In alle eenvoud.

  De verhoudingen zijn m.i. het best en het bloemetje staat daar krachtig , Persoonlijk vind ik het mooier en kunstzinniger als het bloemtje niet in het midden staat dat is verassender en bij deze foto is echt alleen scherp waar jij de aandacht op wilt hebbem. Een stukje voeg en het bloemetje. Bij foto vijf leidt bij mij net de voeg achter het bloemetje de aandacht af.

  Hoop dat je hier oets aan hebt, liefs van mij

  Like

Laat hier een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s