Lievelingstaart

food

IMG_0806.JPG

Mijn verjaardagstaart (hierboven)

Zo als veel van jullie weten ben ik dol op chocola. Ik kan er simpelweg geen genoeg van krijgen (oké, dat misschien wel). Mijn lievelingstaart is dan ook… Een chocoladetaart. En omdat ik er zo weg van ben wil ik deze taart met jullie delen. Ik ken niet iedereen van jullie, dus ik kan het helaas niet letterlijk uit komen delen. Wat ik wel kan doen is het recept met jullie delen, zodat jullie zelf in de keuken kunnen gaan staan en na ongeveer een uurtje lekker kunnen smullen van deze heerlijke taart. Ik hoop dat ik jullie een beetje nieuwsgierig heb gemaakt naar de smaak van deze taart.

Zoals ik net al zei is de taart op de foto mijn verjaardagstaart. Omdat deze er zo mooi uit zag, moest het op de foto. Mijn moeder en broertje moesten echt even wachten voor de taart aangesneden kon worden (haha).

Wat heb je nodig:

  • 200 gram boter
  • 4 eieren
  • 200 gram bruine basterdsuiker
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • een klein beetje zout
  • 300 gram pure chocola
  • 100 gram melkchocola
  • 125 milliliter slagroom (ongeklopt)

IMG_0804.JPG

Stap 1: Neem een steelpannetje en doe hier de boter in. Voeg hier 200 gram van de pure chocola (niet de gehele 300 gram, er blijft dus 100 gram over) en de 100 gram melkchocola aan toe. Breek deze in blokjes en doe deze in de pan bij de boter. Pak een spatel en roer de boter en chocola zachtjes door tot chocoboter. Laat het hierna even afkoelen, tijdens het afkoelen kan je rustig doorgaan met het volgende deel.

Stap 2: Klop de eieren los, het is hierbij belangrijk dat je lang mixt (hierdoor wordt je taart lekker luchtig). Meng hierna de suiker en een halve theelepel zout erdoor.

Stap 3: Neem de chocoboter en mix de chocoboter door het eiermengsel.

Stap 4: Weeg het zelfrijzend bakmeel af en spatel het beetje bij beetje door het beslag. Je kan hiervoor de spatel gebruiken die je ook gebruikte voor de chocoboter.

Stap 5: Verwarm de over voor op 175 °C. Meestal staat dit helemaal aan het begin van een recept. Maar dat is toch niet nodig? Ik zet de oven toch pas aan voordat ik het beslag in de vorm giet. En dan is de oven ook heet genoeg (aangezien ik eerst nog zorgvuldig de kom uitlik).

IMG_0797

Stap 6: Neem de blikvorm en vet deze in met boter. Bestrooi de blikvorm daarna met een klein beetje bloem. Op deze manier kun je de taart straks makkelijk weer uit de vorm halen.

Stap 7: Giet het beslag in de vorm, bedek deze met aluminiumfolie en zet het zo in de oven. Zet de taart zo in de oven en haal het er na 20 minuten af, waarna je de taart nog 20 minuten in de oven laat staan (in totaal staat de taart 40 minuten in de oven.

Stap 8: Haal de taart uit de oven en laat deze afkoelen.

Stap 9: Nu gaan we bezig met het bereiden van het laagje chocola om de taart heen, de topping, oftewel, de finishing touch. Neem weer een pannetje en giet hier de slagroom in. Breek de overgebleven 100 gram pure chocola in stukjes en voeg deze toe. Blijf nu zachtjes roeren tot het een soepel mengsel is geworden.

Stap 10: Haal de taart uit de vorm en leg deze, op de kop, op een bord. Giet hierna het chocolade-mengsel eroverheen en smeer de chocola uit over de gehele taart.

Eet smakelijk!

Advertenties

2 gedachtes over “Lievelingstaart

Laat hier een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s