Mijn 2015 & 10 foto’s

fotografie, persoonlijk

IMG_9356

1. Deze foto maakte ik afgelopen zomervakantie. Ik vind het contrast erg mooi, daarom heb ik deze foto uitgekozen. Ook omdat ik zoveel van bloemetjes houd.

Het jaar is al bijna afgelopen. Wat is 2015 snel gegaan. Het klinkt misschien heel cliché, maar de tijd lijkt steeds sneller te gaan. Het idee voor dit blog kreeg ik afgelopen zomervakantie (zolang geleden had ik al de drang om deze blogpost te schrijven). Maar ik moest toch echt even wachten.

Het idee van deze blogpost is dat ik mijn tien mooiste foto’s van het afgelopen jaar laat zien. Ook wil ik jullie een aantal dingen vertellen over het afgelopen jaar. En ik wil tot slot nog een aantal dingen over mijn toekomst vertellen (ik heb nog een aantal plannen voor dit en ook voor volgend jaar). Ik hoop dat ik jullie een beetje nieuwsgierig hebt gemaakt om deze blogpost te lezen…

IMG_3690

2. Deze foto maakte ik nog met mijn oude cameraatje. Maar ik wilde al zo lang zo’n foto maken. En dit jaar is het erg dan van gekomen. (Jullie hebben deze foto overigens waarschijnlijk al eerder gezien in een blogpost).

~Jullie trouwe support.~

Het afgelopen jaar heb ik er een aantal trouwe volgers bij gekregen. Dit vind ik echt heel erg leuk! Er wordt regelmatig een reactie op mijn blog achtergelaten en dat maakt mij echt heel blij. Jullie lieve reacties doen mij echt goed. Dus bij deze wil ik jullie heel erg bedanken!

IMG_9518

3. Ook deze foto maakte ik afgelopen zomervakantie. En wat vind ik het toch een schatje! Mijn zusje zag dit muisje en ik moest er wel een foto van maken. Maar door het geluid van mijn camera, was het muisje al weggedoken. Dus heb ik tien minuten (als het er geen vijftien waren) in een niet bepaald makkelijke houding gestaan om het muisje op de foto te krijgen.Wat was ik blij met het resultaat toen het gelukt was!

IMG_9416

4. Ook deze foto maakte ik afgelopen zomervakantie. Ik heb de afgelopen tijd echt een zwak gekregen voor vintage spulletjes. En ook vergane schuurtjes doen het goed bij mij. Hoe gaaf ziet deze foto eruit!

~Een blog maken kost tijd~

De afgelopen tijd heb ik niet elke week geblogd. En dat heeft de volgende reden. Ik doe momenteel 3 VWO en dat vraagt best veel van mij (ik heb het hier geloof ik al eerder over gehad). Ik sta vooral voor Engels niet goed en dat is wel een belangrijk vak, dus moet ik mij er aardig voor uitsloven. En aangezien dat veel tijd kost, heb ik minder tijd voor mijn blog dan voorheen. Ik vind het erg jammer. Want er is momenteel inspiratie genoeg. Maar gelukkig is het nu eindelijk kerstvakantie!

IMG_9954.JPG

5. Deze foto is vrij recent. Ik heb het vorige week (dacht ik) op Instagram geplaatst. Ik vind het zo’n mooie foto. Met dat licht dat zo door de blaadjes schijnt. Wauw!

IMG_9412

6. Ook deze is van de zomervakantie. Ik vind dat bijtje zo grappig. Echt een goede timing!

~Even een stapje terug.~

Jullie mogen het best weten en ik zal er niet omheen draaien. Ik heb het pittig op school (waar ik het net ook al over had) en daarom is de kans groot dat ik volgend schooljaar (dus nog niet na de kerstvakantie, ab-so-luut niet!) naar de havo ga. Ik vind het erg jammer, want ik heb een leuke klas en ook mijn vriendinnen zitten op het VWO. Maar aangezien ik een 3,1 voor Engels sta (ja, zo dramatisch is het), is het ook wel weer een opluchting om volgend jaar naar de havo te kunnen. Wat ze nu van mij vragen is gewoon te veel. Ze vinden dat iedereen een woordenschat moet hebben van een echte Engelsman. Die heb ik dus niet. Als ik naar de havo ga krijg ik het gewoon een stuk makkelijker. Ik hoef geen ellenlange woordenlijsten meer te leren met een woord waar je de omschrijving (in het Engels) van moet weten. Ze hebben op de havo gewoon Engels-Nederlandse woordenlijsten (wat een opluchting!).

Ik wilde dit even aan jullie kwijt. Ik denk er namelijk best veel over na de afgelopen tijd. Alles wat in mijn hoofd zit wil ik het liefst kwijt op mijn blog. Dus ik denk dat jullie er meer over gaan horen (ik bereid jullie alvast even voor) en dit vond ik wel een goed moment om het jullie te vertellen.

IMG_9360

7. Je zou het niet denken, maar ook deze foto heb ik in de zomervakantie gemaakt (haha). Ik vind kerktorens altijd erg mooi. Ik weet ook niet waarom.

~Haar doneren.~

Al sinds vorig jaar wil ik dolgraag mijn haar doneren. En vandaag is het gebeurd. De reden dat ik mijn haar wilde doneren is, omdat ik mijn lange haar best warm vind in de zomer (ik weet het, op dit moment is het geen zomer). Ook wilde ik wat korter haar wel eens uitproberen. Maar toen ik begon te twijfelen dacht ik ineens: ‘Als ik het doneer, dan maak ik iemand blij. En als het mij dan toch niet staat, kan ik eraan denken dat ik iemand heb blij gemaakt met een nieuwe bos haar.’

En nu is het dan gebeurd. Er is 30 centimeter van mijn haar af. Ik kan het niet anders zeggen. Ik ben er blij mee. Er is best een stukje vanaf en ik was ook best zenuwachtig toen het geknipt werd (gisteren was ik al zenuwachtig). Maar ik ben erg blij met het resultaat. Ik heb een aantal foto’s laten maken door mijn moeder van before en after. Maar die laat ik in mijn volgende blogpost zien (anders wordt deze blogpost wel heel erg lang).

IMG_3440

8. Deze foto heb ik benoemd tot ‘Mijn mooiste foto’ in ‘De fotografie tag’. Ik vind het nog steeds een hele mooie foto. Maar of het nog steeds de mooiste is?

IMG_9995

9. Ik houd van thee. Dus daarom deze foto…

~Leerlingenconcert zangles.~

Dit was een avond om nooit te vergeten. Ongeveer een maand geleden (op 27 november) heb ik een liedje mogen zingen op het leerlingenconcert van mijn zangdocente. Mijn broertje heeft pianoles van haar, dus hij mocht ook meedoen. Ik zong het liedje ‘The call’ van Regina Spektor. Het ging erg goed en daar ben ik erg blij mee. Ook was ik niet extreem zenuwachtig en dat was ook erg fijn (ik heb altijd zo’n last van zenuwen, soms word ik er gewoon misselijk van).

IMG_9927

10. Deze foto vind ik zelf erg bijzonder (ik ga deze foto nog in een andere blogpost gebruiken, dus dit is alvast een preview).

Dit waren even een aantal dingetjes die ik aan jullie wilde vertellen. Ik vond het een hele ervaring om mijn haar te knippen vanochtend, maar ik ben er erg blij mee. Wat is jouw mooiste herinnering van het afgelopen jaar?

Liefs, Joanne

Advertenties

Laat hier een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s