Autumn slinger

DIY

IMG_0933

Op dit moment ben ik bij Miriam aan het logeren. We zitten samen ‘gezellig’ achter de computer om een blogpost te schrijven over deze über leuke slinger. We wilden gisteren iets maken, maar kwamen er niet over uit wat het nu moest zijn. Uiteindelijk kwamen we op Pinsterest een idee tegen (lang leve Pinterest!). Ik vind dat het echt een heel leuk resultaat heeft en ben erg blij met deze ‘herfst’-slinger. Ik ga het dan ook een leuk plekje in mijn kamer geven. Al zal dat erg lastig zijn, mijn kamer is al zo vol (oeps). In deze blogpost zal ik jullie vertellen hoe we het hebben gemaakt en hopelijk kan ik hiermee nog iemand inspireren om deze slinger te maken. Het is zeker de moeite waard om het te maken.

IMG_1006

En dit is dan het volledige resultaat. Ik ben er zo onwijs blij mee (Miriam las deze zin mee en zei: “Ik wist gewoon dat je dat ging schrijven. Je zegt dat altijd zo.’ (Ehh… Sorry Mir! En ik hoop dat jullie het niet storend vinden). Op Pinterest stond er ‘Christmas’ op maar het leek ons toch nog iets te vroeg voor een kerst-slinger dus werd het een herfst-slinger. Stiekem vind ik dat veel leuker.

IMG_0998

Wat heb je nodig:

  • Een tak met de doorsnee van circa 8 cm
  • Een zaag (een afkortzaag is handig, maar ik kan het me voorstellen dat je die niet hebt)
  • Een boor (wij gebruikten een boortje van 4 mm)
  • Potlood
  • Een zwarte fineliner
  • Gum
  • Touw

IMG_0935

Stap 1: Go outside! Ga op zoek naar die tak. Let wel op dat deze niet te dik en niet te dun is. Kijk zelf maar even wat je mooi vind. Wij hebben een tak uit een kampvuurtje gehaald die nog maar voor de helft verbrand was. Ik vind dat we een erg mooie tak hebben gevonden. Happy I!

Stap 2: Neem je zaag en zaag de tak in plakjes van ongeveer een centimeter. Bij ons was de tak nat dus hebben we de stukjes hout op de verwarming gelegd en zijn de volgende dag verder gegaan. Het is namelijk belangrijk dat het hout goed droog is, anders gaat de fineliner vlekken en is ook het boren lastig.

Stap 3: Denk na over wat voor tekst je op je slinger wilt. Wij hebben gekozen voor autumn en hebben aan beide zijkanten nog een blaadje getekend voor een extra detail en versiering. Schrijf je tekst met potlood op de stukjes hout. Als je tevreden bent trek je het over met een fineliner.

IMG_1009

Stap 4: Boor de gaatjes in de plakjes hout. Let hierbij goed op dat je de gaatjes aan de goede kant maakt. Dat je bijvoorbeeld niet ineens in plaats van een ‘u’ een ‘n’ hebt.

Stap 5: En nu kunnen we gaan afwerken. Ik heb een touwtje door de gaatjes gedaan en heb zo aan elk plakje hout een lusje gemaakt. Daarna heb ik een lang stuk touw gepakt en daar de lusjes aan vast geknoopt. Op deze manier kunnen de plakjes hout niet gaan bewegen.

IMG_0925

Om deze foto te maken was heel wat geduld nodig en nog is het niet helemaal gelukt. De houtschijfjes draaien steeds de verkeerde kant op. Maar ondanks dat vind ik dat de foto erg leuk is geworden. Een aantal van de foto’s in dit blog zijn overigens door Miriam gemaakt van a little twinkle today. Neem zeker even een kijkje op haar blog, ze maakt echt hele mooie foto’s en schrijft ook erg leuk. En Miriam, heel erg bedankt voor het maken van de foto’s.

Liefs, Joanne

Advertenties

3 gedachtes over “Autumn slinger

Laat hier een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s