De fotografie tag

fotografie

IMG_3415

Kijk eens wat een schatje!

Vandaag die ik de fotografie tag. Teske heeft deze een tijdje geleden op haar blog gedaan. Ze zei dat iedereen die wilde het mocht overnemen, ik vond het erg leuk en wilde het ook erg graag doen. Dus, laat ik dan maar beginnen!

Wat was je eerste eigen camera?

Mijn eerste camera is ook de camera waarmee ik nu mijn foto’s mee maak. Het is de canon IXUS 115 HS. Niet een hele mooie en goede camera, maar het doet het goed en ik heb er al heel veel plezier van gehad. Wel heb ik er al veel mooie foto’s mee gemaakt en doet het het erg goed voor hoe het eruit ziet. Ik ben hard aan het rond speuren naar een nieuwe camera, want ik wil graag een camera waarmee ik nog mooiere foto’s mee kan maken. Weten jullie nog een goede beginnerscamera? Ik hoor het graag van jullie! Ik kan tips van anderen erg goed gebruiken.

IMG_3391

Waar maak je de meeste foto’s van?

Ik denk van de natuur. Ik houd heel veel van bloemetjes (ja, ik ben een bloemetjes-fan), dus daar zijn denk ik dan wel de meeste foto’s van gemaakt. Toen ik een camera kreeg, voor mijn tiende verjaardag, maakte ik heel veel foto’s van dezelfde bloem (hahaha). Maar toen vond ik dat heel erg leuk. Ik maak nu natuurlijk ook heel erg veel foto’s voor mijn blog, eigenlijk veel te veel foto’s want ik gebruik vaak maar een vierde deel van de foto’s die ik maakte. En vakantiefoto’s… Die moet ik niet vergeten. Ik ga als ik op vakantie ben, nooit weg zonder mijn camera.

Met welke app bewerk je je smartphone-foto’s het liefst?

Eigenlijk gebruik ik geen app op mijn mobiel om foto’s te bewerken. Wel heb ik de app om foto’s te bewerken van Samsung op mijn mobiel staan, maar die gebruik ik eigenlijk nooit. Die staat er volgens mij automatisch op. Ook de foto’s op mijn blog zijn niet bewerkt. Ik bewerk mijn foto’s dus niet. Maar misschien als ik een keer een programma tegen kom die heel goed bevalt. Dat ik dan wel mijn foto’s ga bewerken.

Wat is je favoriete zelfgemaakte foto?

IMG_3440

Op Hemelvaartsdag ben ik naar het bod geweest en heb ik deze foto gemaakt. Ik was er niet eens zo heel erg mee bezig om een mooie foto te maken, maar toch is deze foto echt goed gelukt en verdient het ook om hier als mijn mooiste foto op mijn blog te staan.

Hoeveel foto’s maak je gemiddeld op een dag?

Dat hangt er heel erg vanaf. Op een gewone schooldag maak ik eigenlijk bijna nooit foto’s. Ik heb het dan veel te druk met school om foto’s te maken. In de weekenden maak ik vaak foto’s van mijn blog en dan zijn dat er al gauw een stuk op honderd. Als ik echt weg ga dan maak ik echt heel veel foto’s, ik heb geen idee eigenlijk hoeveel dat er precies zijn.

IMG_3394

Op welke plek wil je ooit nog foto’s maken?

In een hele mooie grote stad zoals New York. Of in een heel mooi bloemenveld, dat lijkt me echt heel gaaf. Of in een hele mooie oude stad als Rome. En nog wel meer! Ik ben op zoveel plekken nog niet geweest. En zo kan ik nog wel even doorgaan denk ik.

Aan welke fotografie-tip heb je het meeste gehad?

Ik weet het niet. Eigenlijk ben ik alles zelf een beetje gaan ontdekken. Zo zie je ook heel goed dat ik heel erg gegroeid ben in het maken van foto’s.  Wel heb ik heel veel gehad aan de verschillende positie’s waarop je je foto kan maken. Dichtbij, ver weg, van onder, van boven, enzovoorts.

Hoe deel jij je foto’s met de buitenwereld?

Natuurlijk via mijn blog, vooral via mijn blog eigenlijk. Ook wel via instagram maar wel veel minder. Ik ben niet iemand die elke gemaakte foto op instagram zet. En zo bijzonder is alles wat ik doe ook niet. Maar op mijn blog heb ik al heel wat zelfgemaakte foto’s geplaatst.

Dit was de tag dan alweer. Wel heb ik jullie nog wat te vertellen. Deze blog is namelijk een soort aankondiging op nog meer blogs over fotografie. Maar, jullie moeten mijn vertellen wat ik dan over fotografie moet schrijven. Dan ga ik kijken of ik er wat mee kan en ga ik er, over een tijdje, een blog over schrijven.

En dan heb ik nog een vraag voor jullie. Namelijk, ik heb vorige week een oproepje op mijn blog en op instagram geplaatst of jullie vragen voor mij willen bedenken, voor een Q&A. Ik heb al heel wat vragen binnengekregen. Als je nog een vraag hebt kan je die naar mij sturen via instagram of hieronder in de reacties plaatsen.

Liefs, Joanne

Advertenties

2 gedachtes over “De fotografie tag

Laat hier een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s