Slagroomtaart

food

Hey lieve lezeressen,

Mijn broertje was laatst jarig en toen heb ik een slagroomtaart gemaakt (mijn moeder heeft ook een helft gedaan). Hij was echt heel lekker en erg goed gelukt. Langer dan een dag is het helaas niet lekker, maar je kan het de tweede dag nog wel gewoon eten. Dit is het resultaat…

20150329_132025

Als eerst is het belangrijk om een goede cake te maken voor een goede basis. Ik maak altijd een biscuit cake, deze kan je eventueel een dag van tevoren maken bij bijvoorbeeld een verjaardag.

Het bereiden van de cake: 

Benodigdheden:

  • 5 eieren (m)
  • 150 gram suiker
  • 150 gram bloem
  • zakje vanillesuiker
  • 5 gram bakpoeder

Aan de slag!!

Stap 1: Pak een kom en doe daar de eieren, vanillesuiker en suiker in. Zet de mixer op de hoogste stand en mix het 10 minuten. Je zult zien dat het beslag steeds lichter en luchtiger wordt.

Stap 2: Voeg nu de bakpoeder en het zelfrijzend bakmeel toe. En roer dit rustig met een spatel tot een glad mengsel. Voeg het meel beetje bij beetje toe, zo voorkom je klontjes in het beslag.

Stap 3: Nu kan je het beslag in de blikvorm doen. Als je de blikvorm eerst invet met boter en dan met meel bestrooid kan je de cake er makkelijk uit krijgen. Ook is het handig om op de bodem wat bakpapier te gebruiken.

Stap 4: Verwarm de oven op 150-160 graden en doe de cake circa 40 minuten in de oven.

Stap 5: Haal de cake uit de oven, en laat hem afkoelen.

Bereiding taart:

Benodigdheden:

  • 2 of 3 pakjes slagroom
  • Aardbeien
  • Vlokken, hagelslag of chocola (dat moet je dan in stukjes hakken)
  • Nog iets naar keuze??

Aan de slag!!

Stap 1: Pak een groot scherp mes en snijd de cake door midden en haal de bovenste laag er van af. Als je nou een hele hoge cake hebt is het leuk om nog een derde laag te maken.

Stap 2: Smeer een dikke laag slagroom op de plak cake en leg de andere plak er boven op.

Stap 3: Smeer nu ook boven op de cake een dikke laag slagroom en besmeer ook de randen goed.

Stap 4: Bestrooi de randen met de vlokken of de hagelslag.

Stap 5: Nu heb ik nog op de rand en rand met aardbeien gedaan en een twaalf gemaakt met spikkels (of hoe die dingen ook heten).

Stap 6: De keuzen van de versiering is natuurlijk aan jou. Maar… Dit zijn wat voorbeeldjes!!

Ik hoop dat jullie het leuk vonden!!

Liefs, Joanne

Welke taart vind jij het lekkerst?

Advertenties

2 gedachtes over “Slagroomtaart

Laat hier een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s