Cake bakken

food

Heey!!

Ik heb vandaag weer een recept van een cake voor jullie. Ik vind het echt een heel lekker recept en ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden. Als ik de cake bak is het meestal binnen één of twee dagen op. Er wordt bij ons thuis erg naar uitgekeken (ik hoop dat je het snapt, ik weet niet of dit de goede tekst is). ik bak best vaak dus daar zal ook vaak een artikel over komen. Hier is het recept, ik hoop dat je er wat aan hebt.

Je hebt nodig:

  • 4 eieren
  • 200 gram suiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 200 gram boter
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel

Aan de slag!!

Stap 1: Doe de boter, suiker en de vanillesuiker in de beslagkom en mix het goed door tot het een glad mengsel is en de suiker grotendeels is opgelost.

Stap 2: Voeg de eieren één voor één toe en mix steeds goed door.

Stap 3: Doe nu ook het zelfrijzend bakmeel erbij. Doe steeds een beetje in de kom en mix het goed door. Het beslag wordt (als het goed is) steeds dikker.

Stap 4: Als het beslag klaar is kun je er nog iets doorheen doen zoals stukjes chocola of stukjes stroopwafel. Ik heb dit deze keer niet gedaan maar het is wel erg lekker.

Stap 5: Vet de vorm in met boter en strooi meel over de vorm. Schud een beetje zodat het meel zich over de vorm verspreid. Zo is de cake als het klaar is makkelijk uit de vorm te halen.

Stap 6: Verwarm de oven op 165 graden en doe ondertussen het beslag in de vorm. Als de oven goed warm is doe je de cake 50 á 60 minuten in de oven.

Stap 7: Haal de cake uit de oven. Weet je niet zeker of de cake gaar is? Prik dan met een saté prikker in de cake, komt het er droog uit is de cake gaar (ik heb dit geloof ik al eerder gezegd). Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen. Haal hem er dat uit en zet het op een bord om verder af te koelen.

Stap 8: Als je chocola, stroopwafel of iets anders in je cake hebt gedaan is het lekkerder als je cake helemaal afgekoeld is. Dan is de chocola of stroopwafel weer hard en zitten er stukjes chocola of stroopwafel in je cake. Dit vind ik persoonlijk ook lekkerder als je aan gewone cake maakt.

Ik hoop dat jullie het leuk vinden om recepten te krijgen. Als je nog leuke dingen weet waar ik over kan bloggen dan hoor ik het graag.

Liefs!

Advertenties

Laat hier een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s